Designed and made in Croatia, EU since 2006.

Šešira i kapa mnogi od nas najčešće se sjete jedino zimi  kada temperature padnu debelo ispod nule i jednostavno nam ne preostane ništa drugo nego nabiti kapu na glavu.

Ipak, šeširi mogu biti puno više od tek običnog modnog dodatka, uz njih dolazi i određen stav, držanje pa i poprilična doza  samopuzdanja. Odabirom šešira otkrivate mnogo o svojem modnom ukusu i osobnosti.

U prošlosti je finoj gospodi bilo nezamislivo izaći na ulicu bez šešira, zapravo se to smatralo čak nekulturnim i neprimjerenim. Današnje doba ipak je malo slobodnije i otvorenije, pa tako šeširi više ne spadaju u bonton. Mogućnosti su mnoge, stilova ima bezbroj, a na vama je samo da se odlučite-spadate li među one koji vole šešire ili se radije držite filozofije kako to vama nikako ne stoji.

Za one hrabre dizajneri nude neobična rješenja koja bismo bez dvojbe mogli nazvati malim umjetničkim djelima. Upravo su takvi  šeširi njemačke dizajnerica Rike Feurstein.

Rike Feurstein učila je tešku i zahtjevnu izradu šešira u New Yorku  i Londonu, nakon čega se odlučila otvoriti vlastiti studio za izradu šešira i kapa u Berlinu. Prepoznatljiv, moderan, minimalistički  stil glavno je oružje ove talentirane dizajnerice. Njene neobične kreacije bez imalo dvojbe spadaju u skulpturalnu umjetnost  i nipošto nisu za sramežljive. Kolekciju kapa i šešira upotpunjuje i ostalim popratnim dodacima-šalovima i rukavicama.

Osim što voli eksperimentirati sa neobičnim oblicima pokrivala za glavu, mnogo pažnje posvećuje starinskim tehnikama izrade koje prilagođava modernom dobu. Inspiraciju nalazu u prošlosti, pa zapravo moderni šeširi imaju bazu u klasičnim oblicima šešira 60tih i 70tih godina prošlog stoljeća.

Foto: rikefeuerstein.com

 

Leave a Reply

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart. No products in the cart.

Language