Designed and made in Croatia, EU since 2006.

Francuz, rođen u blizini Pariza. Svijet mode počeo ga je privlačiti još kao teenagera, a svijet glamura otkrio je već pri prvom posjetu  poznatom pariškom nočnom klubu The Palace.
Kao strastveni obožavatelj plesa, svoje prve dizajnerske uradke pokušavao je prodati upravo  tamošnjim plesačicama.

Prvi veliki proboj doživljava nakon rada sa Charlesom Jourdanom, koji ga podučava osnovama i tajnama zanata, nakon čega započinje samostalnu dizjnersku karijeru. Surađuje sa velikim modnim imenima kao što su Chanel i  Yves St-Laurent. 1992. otvara svoj prvi butik u Parizu i tu Christian Louboutin cipele postaju  poznati brand i osvajaju svijet. Danas nema crvenog tepiha kroz koji ne prošeće barem jedan par njegovih cipela na nogama svjetski poznatih zvijezdi, kao što su npr. Nicole Kidman, Cameron Diaz, Drew Barrymore…

Elegantne cipele visokih, tankih peta , precizno izrađenog i najmanjeg detalja otkrivaju vrlo sofisticiranog i pedantnog dizajnera. Prepoznat ćete ih po crvenim potplatama koje su  dizajnerov osobni pečat. Iako su trenutno apsolutni hit među bogatima i slavnima, jedno se nikako ne može poreči, a to je iznimno visoka kvaliteta izrade. Louboutinove cipelice mogu se pronaći u elitnim dućanima diljem svijeta, od Los Angelesa do Hong Konga, a svaki butik u kojem se prodaju dizajnirao je i uredio Louboutin osobno, pažljivo birajući i najmanji komad namještaja. Kako sam  dizajner voli isticati: Louboutinke predstavljaju francusku eleganciju, visoku kvalitetu i autorovu iskrenu posvećenst i fascinaciju ženama.

Foto: christianlouboutin.com

 

Leave a Reply

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart. No products in the cart.

Language